100-150 gr sötmandel
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2-3 droppar bitter mandel arom
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader
Lägg mandeln på en bakpappers klädd plåt och rosta dom i 5 min. Låt svalna
Blanda mandel, äggen, sockret, vaniljsockret, bittermandelaromen i en skål. Sikta över mjölet och bakpulvret. Arbeta ihop till en deg, först med en slev sen för hand så att degen går ihop fint.
Ta upp degen på lätt mjölat bord och dela den i 2 delar och rulla ut dom plåt långa och lägg dom på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i 25 min
Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i sneda bitar och lägg dom med snitt ytan upp och sen in i ugnen igen i ca 35 min eller tills skorporna är helt torra.
Låt dom sen svalna på ett galler och förvara sen i en burk med tätslutande lock.
Nu ska jag ta de lugnt en stund och njuta av en riktigt god kopp kaffe!!
Hej svejs!!!
Vad gott det ser ut =)
SvaraRaderaMjuka! o goa eller <3
SvaraRaderaHårda och goda! :)) doppa i kaffet är ett måste. Då kommer smaken fram ordentligt. :)
SvaraRaderajag har tur att jag änns har nå tänder kvar efter ett smak av dom dära skorporna, men goa va dom :D
SvaraRadera